Główna
Najnowsze
Logowanie
Zupa po luksembursku
Grochówka
Zupa z kukurydzy i marchewki
Kaszełynik.
Jak ugotować dobry, domowy rosół?
Zupa czosnkowa z bułeczkami
Baranina na pierzynce Zupa dyniowa w wersji z mięsem (...)
Zupa berdyczowska Pierwszy raz trafiłem na nią w pewnej uroczej knajpce na krakowskim Kazimierzu. Zakochałem się zupełnie nieprzytomnie. Raz spróbujecie, też będziecie chcieli. (...)
Kartoflanka Ostatnio zainspirowała mnie kartoflanka, na którą trafiłem w maleńkim bistro w niewielkim miasteczku. Gotuje tam facet z wyobraźnią, który prostą recepturę potrafił fantazyjnie podkręcić i kreatywnie połączyć ze sobą dość nieoczywiste składniki. Efekt: powalający! Spróbowałem i zacząłem kombinować na własną (...)
Flaki z kani Z kani można przecież zrobić wszystko: usmażyć w panierce dokładnie jak schabowego albo przesmażyć w jajku i mące i zamarynować w occie z cebulą, jak opieńki i do tego samego, co opieńki, je potem podać. Ja namawiam na zupę. (...)
Solianka Smaku solianki opisać zwięźle nie potrafię. Jest głębia mocnego wywaru mięsnego, jest kwaśność ogórków, słodycz pomidorów, wyrafinowanie oliwek i kaparów, delikatność śmietany... (...)