Zupa z kukurydzy i marchewki
Składniki:
ćwiartka kurczaka
5 marchewek
kawałek selera i pora
2 pietruszki
podpalona cebula
2 puszki kukurydzy
sól i pieprz do smaku
łyżka śmietany
grzanki kupione lub chleb pokrojony na kawałki i podpieczony w piekarniku.
Sposób przyrządzenia:
Kurczaka gotujemy przez 20 minut, potem wrzucamy wszystkie warzywa i gotujemy do miękkości. W czasie kiedy warzywa dochodzą wyjmujemy ćwiartki kurczaka i wykrawamy mięso. Wrzucamy do zupy razem z odcedzoną kukurydzą. Gotujemy, aż kukurydza i marchewka będą prawie rozgotowane. Miksujemy wszystko na krem i podajemy razem z grzankami.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.