Główna
Najnowsze
Logowanie
Kaczka i pomarańcze z patelni
Knedle z serem
Boczek po japońsku
KARKÓWKA W COLI
Kotlety mielone
Litewskie bliny ziemniaczane
Tortilla Ja jestem dziecię rolników z Podlasia. Na czym jak na czym, ale na jedzeniu kartofli to się znam. A jednak Hiszpanom udało się mnie zadziwić (...)
Pulpety z kaszy jaglanej Pulpety w wersji wegetariańskiej (...)
Kurczak pieczony na butelce Kurczak będzie bardzo soczysty (...)
Golonka z kapustą No i co z tego, że potem trzeba będzie albo osiem godzin spacerować z psem, albo cztery biegać, albo trzy pływać? Po mojemu warto! Zimą trzeba trochę tłuszczu złapać, to nawet podobno zdrowo. Choć prawda jest taka, że ja golonkę (...)
Baleron białoruski Nazwa trochę myli – bo ani to baleron, ani białoruski, ale pod taką nazwą funkcjonuje. Podobnie, jak "placek po węgiersku" nie ma nic wspólnego z kuchnią węgierską... (...)
Pieczeń ze schabu w sosie żurawinowo-chrzanowym Wykwintna pieczeń posmakuje domownikom i znajomych (...)
Zupa czosnkowa z bułeczkami Na zimowe wieczory będzie jak znalazł. Delikatna, prosta zupa czosnkowa podparta nadzianymi masłem i serem bułeczkami to cudowny efekt połączenia kucharskiej prostoty i cudownej wyobraźni. A roboty tylko chwila. (...)
Makaron ze szpinakiem Pomysł na lekki obiad (...)
Kotleciki ryżowe Potrzebne będą : ryż, jajka, mięso mielone i przyprawy (...)
Chili con carne To jest chyba najlepszy moment na coś pikantnego. Jak bardzo? Zależy od Was, bo przepisów na chilli con carne jest tyle, ilu kucharzy. Na pewno musi być tylko czerwona fasola, czerwona papryka, kolendra i mielona wołowina. (...)
Obiad Tuaregów Przepis z gorącej Sahary (...)
Kluski śląskie z sosem kurkowym Sezon na grzyby dobiega końca, ale kurki jeszcze można dostać w marketach (...)
Zawijamy gołąbki - Ech, gdyby człowiek wiedział, że to można po prostu w sklepie w słoiku kupić, to by się w ogóle nie żenił! - żalił mi się kiedyś niedopieszczony kulinarnie przez żonę miłośnik gołąbków... Raz na jakiś czas zrobić więc trzeba. (...)
Wieprzowina w sosie barbecue Gęsty, pikantny, lekko pachnący dymem sos... Słodycz z pomidorów, ostrość z amerykańskich papryczek. I w tym wszystkim kawałki rozpływającej się w ustach wieprzowiny... Wiecie, czasem się nie dziwię, że Amerykanie mają problemy z utrzymaniem wagi. Czasem warto zaryzykować. (...)