Filet z kurczaka w plastrach boczku
Składniki:
70ml oleju
2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
2 łyżeczki przyprawy do gyrosa
0,5 łyżeczki papryki słodkiej
1 średniej wielkości pierść z kurczaka
100 gram śliwek suszonych
16 cienko pokrojonych plastrów boczku
Przygotowanie:
Marynata: Olej wlać do miski, dodać przyprawy (gyros, kurczak, papryka) i wymieszać.
Pierś z kurczaka pokroić w duże kawałki i wymieszać w sporządzonej wcześniej marynacie. Następnie na plaster boczku kładziemy: jedną suszoną śliwkę, jeden kawałek piersi z kurczaka i zawijamy w rulonik, spinamy wykałaczką. Zawijaski pieczemy około 30 min w temperaturze 180 stopni C najlepiej w naczyniu żaroodpornym lub brytfance. Aleksandra Rosińska
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.