reklama
reklama

Filet z kurczaka w plastrach boczku

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: z archiwum Wspólnoty

Filet z kurczaka w plastrach boczku - Zdjęcie główne

foto z archiwum Wspólnoty

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy Czytelników Przepis na kolejne danie z kurczakiem w roli głównej
reklama

Filet z kurczaka w plastrach boczku

Składniki:

70ml oleju
2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
2 łyżeczki przyprawy do gyrosa
0,5 łyżeczki papryki słodkiej 
1 średniej wielkości pierść z kurczaka
100 gram śliwek suszonych 
16 cienko pokrojonych plastrów boczku

Przygotowanie:

Marynata: Olej wlać do miski, dodać przyprawy (gyros, kurczak, papryka) i wymieszać. 

Pierś z kurczaka pokroić w duże kawałki i wymieszać w sporządzonej wcześniej marynacie. Następnie na plaster boczku kładziemy: jedną suszoną śliwkę, jeden kawałek piersi z kurczaka i zawijamy w rulonik, spinamy wykałaczką. Zawijaski pieczemy około 30 min w temperaturze 180 stopni C najlepiej w naczyniu żaroodpornym lub brytfance. Aleksandra Rosińska

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama