reklama
reklama

Oszukana wersja mielonego. Kotlety z jajek

Opublikowano:
Autor:

Oszukana wersja mielonego. Kotlety z jajek - Zdjęcie główne

kotlety z jajek

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówKotlety mielone w wersji bezmięsnej. Można podać z każdą surówką
reklama

Kotlety z jajek

Składniki:

- 9 jajek
- 1 duża cebula
- 2 suche bułki
- 100 dg bułki tartej
- olej
- sól, pierz

Przygotowanie:

Jajka (8 szt.) gotujemy na twardo, w oddzielnym garnku smażymy pokrojoną na drobno cebulę, aż do uzyskania złotego koloru, bułkę moczymy w wodzie do momentu zmięknięcia, po paru minutach bułki odciskamy z nadmiaru wody.

Jajka przeciskamy przez praskę do ziemniaków dodając kolejno cebulę wyciśniętą bułkę i jedno surowe jajko. Wszystko razem mieszamy, aż do uzyskania lekkiej jednolitej konsystencji (w razie gdy masa jest zbyt rzadka można dodać bułkę tartą), kolejno formujemy kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju około 10 minut, aż uzyskają złocisty kolor, a skórka będzie twarda. Smacznego.

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)
Wczytywanie komentarzy
reklama