Kotlety z jajek
Składniki:
- 9 jajek
- 1 duża cebula
- 2 suche bułki
- 100 dg bułki tartej
- olej
- sól, pierz
Przygotowanie:
Jajka (8 szt.) gotujemy na twardo, w oddzielnym garnku smażymy pokrojoną na drobno cebulę, aż do uzyskania złotego koloru, bułkę moczymy w wodzie do momentu zmięknięcia, po paru minutach bułki odciskamy z nadmiaru wody.
Jajka przeciskamy przez praskę do ziemniaków dodając kolejno cebulę wyciśniętą bułkę i jedno surowe jajko. Wszystko razem mieszamy, aż do uzyskania lekkiej jednolitej konsystencji (w razie gdy masa jest zbyt rzadka można dodać bułkę tartą), kolejno formujemy kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju około 10 minut, aż uzyskają złocisty kolor, a skórka będzie twarda. Smacznego.
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.