Truskawki są prawdziwą bombą witaminową. Poznajcie dobroczynne właściwości truskawek:
Truskawkowa pianka
Składniki:
pół kilograma truskawek,
200ml mleka,
1 op. śnieżki,
trzy łyżki cukru pudru,
kakao typu "Puchatek"
1. Truskawki płuczemy i obieramy z szypułek. Kilka sztuk odkładamy do dekoracji. Resztę miksujemy blenderem z dodatkiem cukru pudru.2. Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Łączymy ze zmiksowanymi truskawkami.
3. Gotową masę rozkładamy do salaterek, dekorujemy kakao i truskawkami. Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Truskawkowy a'la milkshake
Składniki
250 g truskawek
200 ml zimnego mleka
100 g lodów waniliowych*
do dekoracji: bita śmietana, szczypta brązowego cukru, połówka truskawki
1. Truskawki opłukać i oderwać szypułki. Zmiksować z mlekiem i lodami.2. Wlać do wysokiej szklanki, udekorować według gustu.
Wypróbuj także przepisy naszych Czytelników:
Więcej przepisów znajdziesz tutaj:
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.