reklama
reklama

CIASTO Z TRUSKAWKAMI

Opublikowano:
Autor:

CIASTO Z TRUSKAWKAMI - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówBabkowo - biszkoptowy spód, duża ilość truskawek w przepysznej galaretce, rozpływający się w ustach krem śmietankowy to idealne połączenie na lekkie ciasto na słoneczne dni
reklama

CIASTO Z TRUSKAWKAMI

CIASTO NA SPÓD:

4 jaja
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
8 łyżek oleju

Białka oddzielić od żółtek, ubić, dodając stopniowo cukier, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na koniec dodać olej.
Piec w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza przez 30 minut.

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI:

3 galaretki truskawkowe
ok. 70-80 dag truskawek

Galaretki rozpuścić w 3,5 szklanki wrzącej wody.
Truskawki umyć, oszypułkować i pokroić wedle uznania. Następnie truskawki układamy na upieczonym i ostudzonym spodnie i zalewamy tężejącą galaretką.

KREM ŚMIETANKOWY:

Sporządzić bezpośrednio przed wyłożeniem na truskawki z galaretką.
50 ml śmietany kremówki
1 galaretka cytrynowa
Śmietankę schłodzić, galaretkę rozpuścić w 0,5 szklanki wrzącej wody i pozostawić do stężenia. Gdy galaretka zacznie tężeć należy ubić schłodzoną śmietanę, dodać galaretkę i wyłożyć na truskawki z galaretką. Przepis na ciasto od Koła Gospodyń Wiejskich w Michowie 

reklama

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama