Gofry domowe
Składniki :
0,5 kg mąki,
4 jaja
15 dag masła,
30 dag cukru pudru,
20 g proszku do pieczenia
cukier waniliowy
Wykonanie:
Jaja utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę, następnie stopniowo dodawać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko, roztopione masło i pozostałe składniki. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Po upieczeniu na wierzch można dodać ulubione dodatki, np.dżem, bitą śmietanę, maliny lub inne owoce według upodobań. Dorota Ilczuk
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.