reklama
reklama

Gofry domowe

Opublikowano:
Autor:

Gofry domowe - Zdjęcie główne

z archiwum Wspólnoty

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy Czytelników Po upieczeniu na wierzch można dodać ulubione dodatki, np.dżem, bitą śmietanę, maliny lub inne owoce według upodobań.
reklama

Gofry domowe

Składniki :

0,5 kg mąki,
4 jaja
15 dag masła,
30 dag cukru pudru,
20 g proszku do pieczenia
cukier waniliowy

Wykonanie:

Jaja utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę, następnie stopniowo dodawać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko, roztopione masło i pozostałe składniki. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Po upieczeniu na wierzch można dodać ulubione dodatki, np.dżem, bitą śmietanę, maliny lub inne owoce według upodobań. Dorota Ilczuk

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

 

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama