Ciasto owocowe dla każdego
Składniki:
5 jaj
16 łyżek cukru kryształ
16 łyżek mąki pszennej
16 łyżek oleju
1 opakowanie cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
owoce sezonowe wedle uznania
Sposób przygotowania:
Jaja ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę, dodajemy olej i dalej ubijamy, mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy bezpośrednio do masy i mieszamy. Na wysmarowaną tortownicę wylewamy ciasto i dodajemy owoce.
Pieczemy w temperaturze 170 st. C z termoobiegiem ok. 1 godziny. Na koniec posypujemy ciasto cukrem pudrem. Smacznego
Monika Howorus
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.