Sernik na zimno
Składniki:
2 litry mleka
5 jajek
0,5 litra kwaśnej śmietany
1 kostka masła
3/4 szklanki cukru pudru
sezonowe owoce np. truskawki
galaretka
Wykonanie
Jajka wymieszać ze śmietaną i wlać na wrzące mleko - zagotować. Gotować chwilę aż mleko się zsiądzie i zrobi się twarożek. Odcisnąć i ostudzić. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem, dodawać stopniowo przestudzony serek. Całość ucieramy na puch. Tortownicę wyłożyć biszkoptami, na nie wyłożyć masę serową, na masę serową delikatnie powbijać owoce, po czym zalać je tężejącą galaretką.
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.