Młoda kapusta z kaszą jęczmienną
Składniki:
3 małe główki młodej kapusty razem z liśćmi
1,5 kg żeberek lub kości wieprzowych
0,5 kg marchwi
0,5 kg cebuli
1 pęczek kopru
Liść laurowy, ziele angielskie
Sól, pieprz i ocet do smaku
2 łyżki smalcu
kasza jęczmienna
Wykonanie:
Żeberka lub kości ugotować razem z przyprawami. Po ugotowaniu wyjmujemy żeberka lub kości a do wywaru dodajemy poszatkowaną kapustę i poszatkowane liście oraz marchew startą na grubych oczkach. Kapustę zasypujemy kaszą jęczmienną i gotujemy do miękkości. Podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę na smalcu i dodajemy do kapusty pod koniec jej gotowania. Dodajemy posiekany koper i doprawiamy do smaku.
( z archiwum Wspólnoty)
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.