reklama
reklama

Młoda kapusta z kaszą jęczmienną

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Młoda kapusta z kaszą jęczmienną - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówRegion, w którym mieszkamy jest bogaty w wszelakiego rodzaju warzywa, jednym z nich jest kapusta.
reklama

Młoda kapusta z kaszą jęczmienną

 
Składniki:
3 małe główki młodej kapusty razem z liśćmi
1,5 kg żeberek lub kości wieprzowych
0,5 kg marchwi
0,5 kg cebuli
1 pęczek kopru
Liść laurowy, ziele angielskie
Sól, pieprz i ocet do smaku
2 łyżki smalcu
kasza jęczmienna
 

Wykonanie:
Żeberka lub kości ugotować razem z przyprawami. Po ugotowaniu wyjmujemy żeberka lub kości a do wywaru dodajemy poszatkowaną kapustę i poszatkowane liście oraz marchew startą na grubych oczkach. Kapustę zasypujemy kaszą jęczmienną  i gotujemy do miękkości. Podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę na smalcu i dodajemy do kapusty pod koniec jej gotowania. Dodajemy posiekany koper i doprawiamy do smaku.
( z archiwum Wspólnoty)

reklama

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama