Filet zapiekany z mozzarellą i pomidorami
Składniki:
1- pierś z kurczaka
bazylia
ser mozzarella
1- pomidor
sól
pieprz
czosnek
Wykonanie:
Filet z kurczaka umyć, osuszyć natrzeć sola i pieprzem, bazylia i czosnkiem. Wstawić do lodówki na około godzinę. Pomidora sparzyć wrzątkiem zdjąć skórkę, pokroić w plastry. Ser mozzarella również pokroić w plastry. Wyjmujemy filet z lodówki wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą z oliwek na fileta układamy plastry pomidora a na nie ser mozzarella, całość posypujemy bazylią i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy godzinę. Upieczoną pierś podajemy z opiekanymi ziemniakami i miksem sałat. Smacznego.
Magda Kopińska
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.