reklama
reklama

Faszerowany kalafior

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Faszerowany kalafior - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria- wyższa szkoła gotowania na gaziePomysł na kalafiora z mięsem mielonym
reklama

Faszerowany kalafior

Składniki:

1 duży kalafior
60 dag mięsa mielonego,
sól, pieprz,
przyprawa do mięsa,
bułka tarta,
masło

Sposób przyrządzenia:

Kalafior ugotować w osolonej wodzie, następnie odstawić do ostudzenia.
Mięso doprawić solą, pieprzem, vegetą lub przyprawą do mięsa.
Wystudzony kalafior faszerować mięsem mielonym - uzupełnić nim szczeliny ile się da, następnie włożyć gotowy już kalafior do żaroodpornego naczynia. Wierzch kalafiora przesmarować masełkiem i posypać delikatnie vegetą i bułką tartą. Pozostałym mięsem obłożyć kalafior i włożyć go do piekarnika. Piec około godziny

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama