Faszerowany kalafior
Składniki:
1 duży kalafior
60 dag mięsa mielonego,
sól, pieprz,
przyprawa do mięsa,
bułka tarta,
masło
Sposób przyrządzenia:
Kalafior ugotować w osolonej wodzie, następnie odstawić do ostudzenia.
Mięso doprawić solą, pieprzem, vegetą lub przyprawą do mięsa.
Wystudzony kalafior faszerować mięsem mielonym - uzupełnić nim szczeliny ile się da, następnie włożyć gotowy już kalafior do żaroodpornego naczynia. Wierzch kalafiora przesmarować masełkiem i posypać delikatnie vegetą i bułką tartą. Pozostałym mięsem obłożyć kalafior i włożyć go do piekarnika. Piec około godziny
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.