Zapiekana kasza gryczana
Składniki
2 woreczki kaszy gryczanej
50 dag mielonego mięsa
1/4 główki kapusty (można trochę więcej)
2 średnie marchewki
2 średnie cebule
3 ząbki czosnku
olej
sól, pieprz, vegeta
Przygotowanie
Kaszę ugotować, dbając aby nie rozgotowała się zbytnio.
Kapustę posiekać, marchewkę zetrzeć na małych oczkach tarki, cebulę pokroić w piórka,
czosnek przecisnąć przez praskę.
Kapustę, marchew, cebulę i czosnek podsmażyć na rozgrzanym oleju. Doprawić.
Do podsmażonych warzyw dodać kaszę i surowe mięso oraz 2-3 łyżki oleju.
Dokładnie wymieszać i doprawić wedle uznania.
Masę włożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać 40 min pod przykryciem
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.