reklama
reklama

Zapiekana kasza gryczana

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Zapiekana kasza gryczana - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówMoże być na obiad, może być na kolację
reklama

Zapiekana kasza gryczana

Składniki

 2 woreczki kaszy gryczanej

50 dag mielonego mięsa

1/4 główki kapusty (można trochę więcej)

2 średnie marchewki

2 średnie cebule

3 ząbki czosnku

olej

sól, pieprz, vegeta

 

Przygotowanie

Kaszę ugotować, dbając aby nie rozgotowała się zbytnio. 
Kapustę posiekać, marchewkę zetrzeć na małych oczkach tarki, cebulę pokroić w piórka, 
czosnek przecisnąć przez praskę. 
Kapustę, marchew, cebulę i czosnek podsmażyć na rozgrzanym oleju. Doprawić. 
Do podsmażonych warzyw dodać kaszę i surowe mięso oraz 2-3 łyżki oleju. 
Dokładnie wymieszać i doprawić wedle uznania.
Masę włożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać 40 min pod przykryciem

reklama

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama