reklama
reklama

Szarlotka bez jajek

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Szarlotka bez jajek - Zdjęcie główne

szarlotka

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy Czytelników Ciasto robi się błyskawicznie i bardzo dobrze smakuje
reklama

Szarlotka bez jajek

Składniki: 

1 szkl. mąki
1 szkl. cukru
1 szkl. kaszy manny
łyżeczka proszku do pieczenia
cynamon
ok. 1 kg obranych jabłek
100 gr margaryny

Przygotowanie: 
Cukier, kaszę, mąkę i proszek do pieczenia dokładnie połączyć. Podzielić na dwie części. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce do warzyw, wymieszać z cynamonem. Średniej wielkości tortownicę wysmarować masłem, posypać bułką tartą. Rozłożyć na dnie jedną część sypkich składników, na to starte jabłka, a na górę znowu warstwę sypką i jabłka.Wierzch szarlotki równomiernie przykryć cienkimi plasterkami margaryny. Wstawić do piekarnika na około 45 minut i piec do zrumienienia w 180 stopniach.

Dariusz Adamiak 

 

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama