Szarlotka bez jajek
Składniki:
1 szkl. mąki
1 szkl. cukru
1 szkl. kaszy manny
łyżeczka proszku do pieczenia
cynamon
ok. 1 kg obranych jabłek
100 gr margaryny
Przygotowanie:
Cukier, kaszę, mąkę i proszek do pieczenia dokładnie połączyć. Podzielić na dwie części. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce do warzyw, wymieszać z cynamonem. Średniej wielkości tortownicę wysmarować masłem, posypać bułką tartą. Rozłożyć na dnie jedną część sypkich składników, na to starte jabłka, a na górę znowu warstwę sypką i jabłka.Wierzch szarlotki równomiernie przykryć cienkimi plasterkami margaryny. Wstawić do piekarnika na około 45 minut i piec do zrumienienia w 180 stopniach.
Dariusz Adamiak
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.