Sezamowe kąski
Składniki:
pierś z kurczaka
3- 5 łyżek sezamu
3 łyżki tartej bułki
olej
jajko
sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
Wykonanie:
Mięso kroimy na mniejsze cząstki,
doprawiamy.
Następnie panierujemy w jajku i bułce zmieszanej z sezamem.
Po usmażeniu podajemy z sosem czosnkowym.
Dobre na ciepło i zimno.
Sos czosnkowy:
4 łyżki jogurtu naturalnego
4 łyżki majonezu
3-4 ząbki czosnku
ewentualnie sól do smaku
Czosnek obrać,
zmiażdżyć dodać do wymieszanego jogurtu i majonezu.
Monika Zakrzewska
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.