Schabowa niespodzianka
Składniki:
1/2 kg schabu
1 opakowanie parówek
20 dag boczku wędzonego
przyprawy: sól, pieprz, vegeta
panierka: 3 jajka, bułka tarta, olej do smażenia
Wykonanie:
Schab kroimy w cienkie plastry, rozbijamy, posypujemy solą, pieprzem i vegetą, w środek dajemy parówkę okręconą plastrem boczku. Zwijamy, spinamy wykałaczkami, panierujemy w jajku i bułce, kładziemy na patelnię, smażymy z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i ćwikłą. Może być też z ryżem i kaszą gryczaną.Barbara Adamczyk
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.