Rogaliki drożdżowe na wodzie
Składniki:
10 dkg drożdży,
pół l mleka,
5 łyżeczek cukru,
1 margaryna,
5 jaj,
1 cukier waniliowy,
puder do posypania.
Przygotowanie:
Zagnieść ciasto, zalać zimną wodą aż wypłynie.
Jeszcze raz zagnieść z mąką.
Rogaliki nadziewać marmoladą i piec.
Ewa Zalewska
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.