reklama
reklama

Advokat bez pieczenia

Opublikowano:
Autor:

Advokat bez pieczenia - Zdjęcie główne

z archiwum Wspólnoty

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy Czytelników Składniki podane na blaszkę o wymiarach 24 cm x 27 cm
reklama

Advokat bez pieczenia

Składniki:

2 budynie śmietankowe
750 ml mleka
4 łyżki cukru
dwie krople olejku migdałowego
kostka masła
150 ml likieru jajecznego
dodatkowo herbatniki kakaowe 2 opakowania

Wykonanie: 
Budynie ugotować z cukrem na mleku z olejkiem migdałowym. Wystudzić, najlepiej zostawiając go na całą noc. Masło ogrzać do temperatury pokojowej. Utrzeć mikserem, następnie dodawać po łyżce budyniu i nadal ucierać, nie za długo aby masa się nie zważyła, na koniec wlać likier i zmiksować na wolnych obrotach. Blaszkę o wymiarach 24 cm x 27 cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na całości warstwę herbatników przykryć 1/3 masy, ułożyć kolejną warstwę ciastek, rozsmarować kolejne 1/3 masy, przykryć herbatnikami i pokryć resztą masy. Ciasto chłodzić co najmniej noc. Wierzch można posypać kakao lub startą na tarce czekoladą. Sylwia Jabłeczyńska

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama