reklama
reklama

Sernik bez sera

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: z archiwum Wspólnoty

Sernik bez sera - Zdjęcie główne

foto z archiwum Wspólnoty

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówTym ciastem na pewno zaskoczysz gości
reklama

Sernik bez sera

Ciasto:
3 szkl. mąki,
5 żółtek,
1 margaryna,
0,5 szkl. cukru,
cukier waniliowy,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżeczki kakao.

Sposób przygotowania:

Zagnieść z wymienionych wyżej składników ciasto. Podzielić je na pół, jedną połowę włożyć do zamrażalnika a drugą rozwałkować na spód blachy.

Masa:
5 białek,
1 szkl.cukru,
3 duże śmietany 18%,
3 budynie śmietankowe.

Białka ubić na sztywno, dodać cukier, jak będzie gęste dodać śmietanę i dobrze zmiksować, na koniec dodać budynie. Po dokładnym zmiksowaniu wylać masę na spód ciasta i na wierzch zetrzeć drugą połowę zamarzniętego ciasta. Pieczemy w 150 stopniach przez 50-60 minut, aż się zarumieni na wierzchu.

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)
Wczytywanie komentarzy
reklama