reklama
reklama

Sernik bez sera

Opublikowano:
Autor:

Sernik bez sera - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówTym ciastem na pewno zaskoczysz gości
reklama

Sernik bez sera

Ciasto:
3 szkl. mąki,
5 żółtek,
1 margaryna,
0,5 szkl. cukru,
cukier waniliowy,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżeczki kakao.

Sposób przygotowania:

Zagnieść z wymienionych wyżej składników ciasto. Podzielić je na pół, jedną połowę włożyć do zamrażalnika a drugą rozwałkować na spód blachy.

Masa:
5 białek,
1 szkl.cukru,
3 duże śmietany 18%,
3 budynie śmietankowe.

Białka ubić na sztywno, dodać cukier, jak będzie gęste dodać śmietanę i dobrze zmiksować, na koniec dodać budynie. Po dokładnym zmiksowaniu wylać masę na spód ciasta i na wierzch zetrzeć drugą połowę zamarzniętego ciasta. Pieczemy w 150 stopniach przez 50-60 minut, aż się zarumieni na wierzchu.

reklama

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama