Sernik bez sera
Ciasto:
3 szkl. mąki,
5 żółtek,
1 margaryna,
0,5 szkl. cukru,
cukier waniliowy,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżeczki kakao.
Sposób przygotowania:
Zagnieść z wymienionych wyżej składników ciasto. Podzielić je na pół, jedną połowę włożyć do zamrażalnika a drugą rozwałkować na spód blachy.
Masa:
5 białek,
1 szkl.cukru,
3 duże śmietany 18%,
3 budynie śmietankowe.
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, jak będzie gęste dodać śmietanę i dobrze zmiksować, na koniec dodać budynie. Po dokładnym zmiksowaniu wylać masę na spód ciasta i na wierzch zetrzeć drugą połowę zamarzniętego ciasta. Pieczemy w 150 stopniach przez 50-60 minut, aż się zarumieni na wierzchu.
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.