Placki miodowe przekładane masą serową
Składniki:
pół szklanki cukru,
pół kilo mąki,
margaryna cała,
5 łyżek miodu,
2 jajka,
2 łyżeczki sody,
4 łyżeczki śmietany.
Przygotowanie:
Zagnieść ciasto i upiec 4 placki.
Masa:
1 kg sera, 2 jajka, budyń śmietankowy, szklanka cukru, margaryna
Składniki utrzeć, margarynę roztopić w garnku i porcjami dodawać ser.
Smażyć do zagęszczenia.
Przełożyć placki.
Polać polewą i posypać wiórkami.
Mirosława Romańczuk
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.