reklama
reklama

Lamingtony ( kokoski)

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: pixabay.com

Lamingtony ( kokoski) - Zdjęcie główne

foto pixabay.com

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówBardzo smaczne kokosowe ciastka nasączone polewą czekoladową
reklama

Lamingtony ( kokoski)

Składniki:
4 łyżki płynnego miodu
100 g margaryny
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
500 g mąki
1 szklanka cukru pudru
1 szklanka mleka

Polewa:
200 g czekolady mlecznej
20 łyżek mleka
200 g wiórków kokosowych

 
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i jajkami na gładką masę. Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia oraz wlać mleko i płynny miód.

Składniki dokładnie wymieszać, po czym wyłożyć do formy i piec w temp. 170 sopni. Ciasto ostudzić i pokroić w średniej wielkości kostkę.

Czekoladę połamać na kawałki i roztopić w kąpieli wodnej. Każdy kawałek ciasta oblać czekoladą i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Odstawić do zastygnięcia polewy.

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)
Wczytywanie komentarzy
reklama