Lamingtony ( kokoski)
Składniki:
4 łyżki płynnego miodu
100 g margaryny
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
500 g mąki
1 szklanka cukru pudru
1 szklanka mleka
Polewa:
200 g czekolady mlecznej
20 łyżek mleka
200 g wiórków kokosowych
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i jajkami na gładką masę. Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia oraz wlać mleko i płynny miód.
Składniki dokładnie wymieszać, po czym wyłożyć do formy i piec w temp. 170 sopni. Ciasto ostudzić i pokroić w średniej wielkości kostkę.
Czekoladę połamać na kawałki i roztopić w kąpieli wodnej. Każdy kawałek ciasta oblać czekoladą i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Odstawić do zastygnięcia polewy.
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.