reklama
reklama

Ciasto z jagodami na maślance

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Ciasto z jagodami na maślance - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówSezon na jagody w pełni, korzystajmy
reklama

Ciasto z jagodami na maślance

Składniki:

4 jajka
2 szkl. cukru
1 op. cukru waniliowego
2 szl. maślanki
1 szkl. oleju
5 szkl. mąki pszennej
1 op. proszku do pieczenia
1 kg jagód (świeżych lub mrożonych)

Wykonanie:

Jaja cukier i cukier waniliowy utrzeć. Ciągle ucierając dodawać maślankę, olej, mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta wyłożyć jagody. Można je delikatnie powciskać w ciasto. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez  godzinę.

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama