reklama
reklama

Ciasto arlekin

Opublikowano:
Autor:

Ciasto arlekin - Zdjęcie główne

ciasto arlekin

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówAtrakcyjnie wyglądające ciasto przy pieczeniu którego możemy pobawić się kolorami
reklama

CIASTO ARLEKIN

Składniki:
1,5 szklanki mąki tortowej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
4 jajka
300 gram margaryny
1 szklanka cukru
2/3 szklanki mleka
1 opakowanie cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia

barwniki spożywcze: żółty, niebieski, różowy, zielony

Wykonanie:
Margarynę ucieramy z cukrem na krem. Dodajemy po 1 jajku, cały czas ucieramy. Stopniowo dosypujemy obydwie mąki, cały czas ucierając. Wraz z ostatnią porcją mąki dodajemy 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Następnie po trochu dolewamy mleko, dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 4 równe części. Każdą barwimy barwnikami.

Do blachy wyłożonej papierem do pieczenia wlewamy poszczególne kolory, łyżka po łyżce, w kolejności: żółty-niebieski-różowy-zielony.

reklama

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 °C z termoobiegiem przez 50 minut. Ciasto jest gotowe, kiedy wbity w nie drewniany patyczek po wyjęciu będzie suchy. Anna Lichawska

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ

Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM

e-mail
hasło

Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Lublin24.pl - Najszybszy portal w mieście Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama