reklama
reklama

Ciasteczka migdałowe z kaszy manny

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Ciasteczka migdałowe z kaszy manny - Zdjęcie główne

ciastka migdałowe

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy Czytelników Jeszcze gorące posypać cukrem pudrem.
reklama

Ciasteczka migdałowe z kaszy manny

Składniki:
120 gramów mąki pszennej
120 gramów kaszy manny
1 jajko
50 gramów zmielonych migdałów
100 gramów miękkiego masła
50 gramów cukru
1 łyżka wódki
migdały w płatkach do posypania
cukier puder do posypania

Przygotowanie

Mąkę przesiać z kaszą i cukrem, dodać masło, jajo, płatki migdałowe i alkohol, zagnieść ciasto, wstawić je na 30 minut do lodówki.

Po tym czasie z ciasta odrywać małe kawałeczki, formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczać, posypać migdałami, lekko je wgnieść w każde ciasteczko.

Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni (funkcja góra - dół). Ciasteczka mają być jasne. Jeszcze gorące posypać cukrem pudrem.
Ewa Protaś

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama