Ciasteczka migdałowe z kaszy manny
Składniki:
120 gramów mąki pszennej
120 gramów kaszy manny
1 jajko
50 gramów zmielonych migdałów
100 gramów miękkiego masła
50 gramów cukru
1 łyżka wódki
migdały w płatkach do posypania
cukier puder do posypania
Przygotowanie
Mąkę przesiać z kaszą i cukrem, dodać masło, jajo, płatki migdałowe i alkohol, zagnieść ciasto, wstawić je na 30 minut do lodówki.
Po tym czasie z ciasta odrywać małe kawałeczki, formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczać, posypać migdałami, lekko je wgnieść w każde ciasteczko.
Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni (funkcja góra - dół). Ciasteczka mają być jasne. Jeszcze gorące posypać cukrem pudrem.
Ewa Protaś
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.