Blok-Krówka
Składniki:
- ok. 400g mleka w proszku
- 1 kostka margaryny
- 3/4 szklanki wody
- 1 cukier waniliowy
- 4 płaskie łyżeczki kakao
- szklanka cukru
- ok. 3 opakowań herbatników
Opis wykonania:
Składniki (oprócz mleka w proszku) zagotować
Do przestudzonych dodać torebkę mleka w proszku
Wymieszać
Na blasze ułożyć herbatniki - jeden koło drugiego
Skropić herbatniki odrobiną wody (wtedy nie będą takie twarde )- w zależności od upodobań można ten punkt pominąć
Na herbatniki wyłożyć masę, rozprowadzić ją równomiernie
Przykryć masę herbatnikami i ewentualnie pokropić je wodą.
Wstawić do lodówki aby stężało.
Masa powinna mieć taką konsystencję, aby dało się ją równomiernie rozłożyć na herbatnikach.
dyby masa była za gęsta można dodać przegotowanej wody, lub dodać mniej mleka.
Do masy można dodać bakalie, pokruszone ciastka, żelki, draże, jednym słowem wszystko na co tylko mamy ochotę.
Anna Lichawska
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.