reklama
reklama

Tort naleśnikowo-czekoladowy

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Tort naleśnikowo-czekoladowy - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówNaleśniki nieco inaczej. Kilkanaście cienkich placków przekładanych białą czekoladą. Pyszne, ale bardzo sycące. I kaloryczne!
reklama

TORT NALEŚNIKOWO-CZEKOLADOWY

Składniki:

Na ciasto:
2 łyżki kakao
3 jajka
20 dkg mąki
5 dkg mąki ryżowej
cukier waniliowy
1/2 litra mleka
3 łyżki oleju

Na masę:
20 dkg białej czekolady
6 łyżek słodkiej śmietanki

Wykonanie:

Podane składniki zmiksować na gładkie ciasto. Jeśli wyjdzie za gęste, dodać mleka, jeśli za rzadkie - mąki. Na teflonowej patelni, bez tłuszczu, smażyć cienkie placki. Gdyby ciasto przyklejało się do patelni, posmarować ją lekko masłem. Placki wystudzić.

Czekoladę rozpuścić w śmietance. Smarować nią zimne naleśniki (cienko!) i układać jeden na drugim. Górę tortu polać polewą czekoladową. Przed podaniem tort schłodzić.

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ

Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM

e-mail
hasło

Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama
logo