RULONY Z MIĘSEM
Składniki:
Ciasto na naleśniki:
2 szkl. mąki pszennej,
1 i 1/4 szkl. mleka,
duże jajko,
sól, pieprz,
kilka kropel oleju do smażenia.
Farsz:
1/2 kg pieczonego schabu (lub innej dowolnej pieczeni),
3 łyżki koncentratu pomidorowego,
puszka kukurydzy,
pęczek szczypioru,
3 ząbki czosnku,
20 dag zółtego sera,
sól, pieprz ziołowy,
olej do formy.
1. Składniki na ciasto miksujemy z 1/2 szkl. wody. Smażymy naleśniki (min. 8 sztuk).
2. Schab kroimy w cienkie plastry, a następnie w drobną kostkę. Szczypior siekamy. Kukurydzę osączamy z zalewy. Koncentrat mieszamy z niewielką ilością wody, do uzyskania konsystencji gęstego sosu. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Na niewielkiej ilości oleju smażymy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy pokrojoną pieczeń i chwilę podsmażamy. Kolejno dodajemy: rozcieńczony koncentrat, szczypior i kukurydzę. Chwilę smażymy i doprawiamy
4. Na naleśnikach układamy odrobinę sera, smarujemy farszem i zwijamy w rulony. Układamy w wysmarowanym olejem naczyniu żarodoodpornym. Rulony posypujemy resztą sera. Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach.
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.