Sałatka z pieczarek i orzechów włoskich
Składniki:
1 kg pieczarek
1 puszka kukurydzy
5 plastrów ananasa z puszki
5 dag rodzynek
10 dag orzechów włoskich
4-5 łyżek majonezu
sól, pieprz
Wykonanie:
Pieczarki pokroić w kostkę lub słupki i udusić.
Odlać wodę, wystudzić.
Ananasy pokroić w kostkę.
Rodzynki sparzyć i odcedzić.
Orzechy posiekać.
Kukurydzę osączyć z zalewy.
Wszystkie składniki wymieszać.
Dodać majonez.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sałatka ma ciekawy smak i przyjemnie "chrupie" podczas jedzenia.
Dorota Szypuła
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.