Sałatka z koperkiem
Składniki:
1 małe opakowanie makaronu w kształcie ryżu
2 świeże ogórki
około 30 dag szynki
1 puszka kukurydzy
1 pęczek koperku
mała cebulka albo trochę szczypiorku
3-4 ząbki czosnku
sól
pieprz
majonez
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy wedle przepisu. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Szynkę kroimy w kostkę. Ogórki i cebulkę obieramy i kroimy w kostkę. Koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy. Obrany czosnek miażdżymy i kroimy w drobną kostkę, łączymy z majonezem, solą i pieprzem. Powstałym sosem mieszamy sałatkę.
z archiwum Wspólnoty
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.