Pieczarki nadziewane
Składniki:
pieczarki,
kilka plasterków boczku,
cebula,
przyprawy: wegeta, pieprz i czosnek,
ser żółty,
oliwa.
Przygotowanie:
Pieczarki obrać, odciąć ogonki i posiekać na drobno.
Boczek i obraną cebulę pokroić w kostkę,
ser zetrzeć na tartce.
Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę,
dodać boczek, przyprawić do smaku.
Podsmażone składniki przełożyć do miseczki,
zostawić do ostygnięcia
potem wymieszać z połową startego sera.
Kapelusze pieczarek wypełnić farszem,
posypać resztą startego sera.
Faszerowane pieczarki ułożyć na blasze piekarnika.
Piec w temperaturze 200 stopni około 20 - 30 minut do zarumienienia.
Stela Harasim
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.