reklama
reklama

Lekki puszysty sernik z wiaderka

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: pixabay.com

Lekki puszysty sernik z wiaderka - Zdjęcie główne

ilustracyjne | foto pixabay.com

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówSernik to jedno z najpopularniejszych ciast na świecie
reklama

Lekki puszysty sernik z wiaderka


Ciasto:
3/4 kostki margaryny
4 żółtka (białka odkładamy do masy serowej)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka mąki pszennej tortowej
3 łyżki cukru

Masa serowa:
1 kg sera z wiaderka
3/4 szklanki oliwy z oliwek
3 budynie śmietankowe po 40 g
1,5 szklanki mleka
1 cukier waniliowy
6 żółtek (białka odkładamy)

Piana:
białka
1,5 szklanki cukru

Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy. Blaszkę smarujemy tłuszczem, nie wysypujemy bułką tartą. Wykładamy ciasto.
2. Żółtka ucieramy wraz z cukrem waniliowym, dodajemy ser, następnie budynie, oliwę i na końcu mleko, dokładnie miksujemy.
3. Piana: Białka miksujemy na sztywno z szczyptą soli, dodajemy 1,5 szklanki cukru (można dać troszkę mniej) Miksujemy do rozpuszczenia cukru.
4. Pianę dodajemy do masy serowej i dokładnie mieszamy-delikatnie. Wylewamy na ciasto.
5. Sernik pieczemy około 45-50 minut w temp 170 stopni.

reklama

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ

Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM

e-mail
hasło

Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Lublin24.pl - Najszybszy portal w mieście Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama