reklama
reklama

Zapiekanka z ziemniaków i jajek

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: ej

Zapiekanka z ziemniaków i jajek - Zdjęcie główne

foto ej

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówZnakomity dodatek do bitek, mięsnych sosów i pieczeni. Do zalewy pasują również pikantne przyprawy.
reklama

Zapiekanka z ziemniaków i jajek

Składniki:
- 1 kg ziemniaków jednakowej wielkości
- 5 jajek
- łyżeczka bulionu warzywnego ze słoiczka
- 2 łyżki mąki
- suszony koper
- świeża natka pietruszki
- przyprawa do ziemniaków
- olej słonecznikowy.

1. Ziemniaki szorujemy pod bieżącą wodą i gotujemy w mundurkach. Odcedzamy, studzimy, a następnie obieramy i kroimy w talarki równej grubości.

2. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w plastry równej grubości.

3. Natkę i koperek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Bulion, przyprawę do ziemniaków i mąkę mieszamy ze szklanką zimnej wody, aby nie było grudek.

4. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Wykładamy ziemniaki, przykrywamy jajkami. Polewamy przygotowanym bulionem. Posypujemy koperkiem i wykładamy natkę. Pieczemy 30 minut w 200 stopniach pod przykryciem.

 

 

 

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)
Wczytywanie komentarzy
reklama