reklama
reklama

Wiejska zapiekanka

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: z archiwum Wspólnoty

Wiejska zapiekanka - Zdjęcie główne

foto z archiwum Wspólnoty

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówIdealnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny
reklama

Wiejska zapiekanka

 
Składniki:

70 dag mięsa mielonego
1 cebula
1 marchew
2 łyżki koncentratu pomidorowego
20 dag groszku konserwowego
2 ząbki czosnku
odrobina wody lub bulionu
olej do smażenia
sól, pieprz i bazylia według potrzeb

 
Sposób przygotowania:

Posiekaną cebulę, czosnek i startą marchew podsmażamy na oleju ok 5 min.  Dodajemy mięso mielone, przyprawy, koncentrat i podlewamy odrobiną bulionu. Smażymy ok. 15 min mieszając.

Składniki:
70 dag ziemniaków
5 dkg masła
100 ml mleka
10 dkg żółtego sera salami
sól, pieprz do smaku

 
Sposób przygotowania:

Gorące ugotowane ziemniaki utłuc, dodać do nich masło, mleko, przyprawy oraz starty ser. Całość dokładnie mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, na dno układamy podsmażone wcześniej mięso. Na mięso sypiemy groszek i dokładnie przykrywamy puree ziemniaczanym.Naczynie wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180֯ C ok. 30 min, aż ziemniaki się zarumienią.

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)
Wczytywanie komentarzy
reklama