reklama
reklama

Wiejska zapiekanka

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Wiejska zapiekanka - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówPieczemy w temperaturze 180 stopni około 30 minut
reklama

Wiejska zapiekanka

 

Składniki:

70 dag mięsa mielonego
1 cebula
1 marchew
2 łyżki koncentratu pomidorowego
20 dag groszku konserwowego
2 ząbki czosnku
odrobina wody lub bulionu
olej do smażenia
sól, pieprz i bazylia według potrzeb

 

Sposób przygotowania:

Posiekaną cebulę, czosnek i startą marchew podsmażamy na oleju ok 5 min.  Dodajemy mięso mielone, przyprawy, koncentrat i podlewamy odrobiną bulionu. Smażymy ok. 15 min mieszając.

 
Składniki:
70 dag ziemniaków
5 dkg masła
100 ml mleka
10 dkg żółtego sera 
sól, pieprz do smaku

 

reklama

Sposób przygotowania:
Gorące ugotowane ziemniaki utłuc, dodać do nich masło, mleko, przyprawy oraz starty ser. Całość dokładnie mieszamy.

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, na dno układamy podsmażone wcześniej mięso. Na mięso sypiemy groszek i dokładnie przykrywamy puree ziemniaczanym.Naczynie wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 30 min, aż ziemniaki się zarumienią.
Magdalena Ziółkowska

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

 

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama