Szybki gulasz jesienny
Składniki:
30 dag piersi kurczaka
1 średnia papryka
2 ząbki czosnku
3 cebule
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
2 kostki bulionowe
sól, pieprz, olej
Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć,pokroić na niewielkie kawałki i oprószyć solą i pieprzem. Czosnek obrać i posiekać, obraną cebulę pokroić w talarki. Paprykę umyć i pokroić na średniej wielkości kawałki. Mięso i czosnek podsmażyć w garnku na rozgrzanym oleju, dodać paprykę i cebulę, wszystko smażyć około 5 minut.Kostki bulionowe rozpuścić w 1 litrze wody i wlać bulion do garnka z mięsem, wszystko gotować jeszcze 10 minut. Osaczyć z zalewy czerwoną fasolę i kukurydzę i dodać do potrawy, całość gotować jeszcze kilka minut ciągle mieszając. Pod koniec gotowania doprawić solą i pieprzem, podawać najlepiej z ciemnym pieczywem. Smacznego. Anna Lichawska
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.