reklama
reklama

Szybki gulasz jesienny

Opublikowano:
Autor:

Szybki gulasz jesienny - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówGulasz z kurczakiem w wersji ekspresowej. Pół godzinki i danie gotowe
reklama

Szybki gulasz jesienny

Składniki:
30 dag piersi kurczaka
1 średnia papryka
2 ząbki czosnku
3 cebule
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
2 kostki bulionowe
sól, pieprz, olej

Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć,pokroić na niewielkie kawałki i oprószyć solą i pieprzem. Czosnek obrać i posiekać, obraną cebulę pokroić w talarki. Paprykę umyć i pokroić na średniej wielkości kawałki. Mięso i czosnek podsmażyć w garnku na rozgrzanym oleju, dodać paprykę i cebulę, wszystko smażyć około 5 minut.Kostki bulionowe rozpuścić w 1 litrze wody i wlać bulion do garnka z mięsem, wszystko gotować jeszcze 10 minut. Osaczyć z zalewy czerwoną fasolę i kukurydzę i dodać do potrawy, całość gotować jeszcze kilka minut ciągle mieszając. Pod koniec gotowania doprawić solą i pieprzem, podawać najlepiej z ciemnym pieczywem. Smacznego. Anna Lichawska

reklama

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama