reklama
reklama

Szaszłyki z kurczakiem i warzywami

Opublikowano:
Autor:

Szaszłyki z kurczakiem i warzywami - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówPomysł na lekki wakacyjny obiad.
reklama

SZASZŁYKI Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI

Składniki:
- duża pierś z kurczaka
- 2 papryki czerwone
- 3 małe cebule
- cukinia
- 3 duże pieczarki.

Na marynatę:
- pół łyżeczki słodkiej papryki
- pół łyżeczki oregano
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- sól i pieprz do smaku

ORAZ:
- zioła prowansalskie
- olej słonecznikowy.

1. Składniki na marynatę mieszamy.

2. Kurczaka myjemy, kroimy na 3-cm kawałki. Wkładamy do marynaty, mieszamy i odstawiamy do lodówki do schłodzenia.

3. Paprykę kroimy na 3-cm kawałki, cebulę w talarki, pieczarki w plastry, a cukinie w krążki.

4. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy naprzemiennie (wedle uznania) cukinię, paprykę, cebulę, mięso i pieczarki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

reklama

5. Marynatę pozostałą na dnie miski mieszamy z łyżeczką oleju i za pomocą pędzelka smarujemy szaszłyki. Posypujemy zielem prowansalskim.

6. Szaszłyki pieczemy w piekarniku w temp. 180 stopni przez około 30-35 minut. 

 

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama