reklama
reklama

Sos z szynki

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: z archiwum Wspolnoty

Sos z szynki - Zdjęcie główne

foto z archiwum Wspolnoty

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy Czytelników Należy zwrócić uwagę na to, aby mięso podczas gotowania przez cały czas zanurzone było w wodzie
reklama

Sos z szynki

SKŁADNIKI:

1 kg szynki wieprzowej
2-3 sztuki marchwi
Seler według uznania
1 cebula
1 sztuka pietruszki

Przyprawy: sól, pieprz czarny, imbir, majeranek, tymianek, oregano, papryka słodka, ziele angielskie, liść laurowy

PRZYGOTOWANIE:

Szynkę kroimy w plastry. Następnie podsmażamy ją na oliwie na złoty kolor. W międzyczasie dodajemy pokrojoną cebulę. Smażymy całość, aż cebula się zeszkli.

Przekładamy zawartość z patelni do garnka z gotującą wodą. Dodajemy pokrojone w plasterki jarzyny oraz wszystkie przyprawy. Całość gotujemy do miękkości. Należy zwrócić uwagę na to, aby mięso podczas gotowania przez cały czas zanurzone było w wodzie.

Sos zagęszczamy dodając 1 lub 2 łyżki mąki pszennej wymieszanej z zimną wodą.
Całość gotujemy jeszcze przez kilka minut cały czas mieszając.
Sos podajemy z ziemniakami lub kaszą gryczaną.

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama