reklama
reklama

Ryba zapiekana z pieczarkami

Opublikowano:
Autor:

Ryba zapiekana z pieczarkami - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówNa początku pieczenia rybę nakryć folią aluminiową, natomiast jeśli zapiekamy w naczyniu z przykrywą nie ma potrzeby używania folii
reklama

Ryba zapiekana z pieczarkami

Składniki:

600g dorsza lub innych filetów
500g pieczarek
1 cebula
2 łyżki klarowanego masła lub oliwy z oliwek 
2-3 łyżki gęstej śmietany
żółty ser do posypania
sok z 1/2 cytryny
2 ząbki czosnku
cukinia
sól, pieprz, zioła

Wykonanie:

Rybę rozmrozić, umyć, pokroić na porcje, posolić, polać sokiem z cytryny, doprawić do smaku wyciśniętym czosnkiem i ziołami lub przyprawą do ryb.
Pieczarki udusić z cebulą na maśle lub oleju. Pod koniec dodać sól, pieprz i śmietanę.

W naczyniu żaroodpornym układać pokrojoną cukinię, rybę, pieczarki i posypać grubą warstwą sera żółtego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.ok.170 stopni, piec 20-25
minut. Na początku pieczenia rybę nakryć folią aluminiową, natomiast jeśli zapiekamy w naczyniu z przykrywą nie ma potrzeby używania folii
Katarzyna Bilkiewicz 

reklama

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama