Ryba w purpurze
Składniki:
1 kg płatów rybnych
0,5 kg cebuli
0,5 szkl. oleju
0,5 szkl. octu
4 szkl. wody
0,5 szkl. cukru
0,5 butelki ketchupu
0,5 małego słoiczka koncentratu pomidorowego
2-3 liście laurowe
2-3 ziela angielskie
Wykonanie
Rybę panierować w mące, usmażyć na złoty kolor.
Cebulę podsmażyć na oleju,
dodać resztę składników i zagotować.
Ciepłym sosem zalać rybę.
Po ostygnięciu ryba jest gotowa.
Można ją przechowywać w lodówce kilka dni.
Monika Wiśniewska
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.