Roladki z ciasta francuskiego z kurczakiem i pieczarkami
Składniki:
ciasto francuskie
3 podwójne (małe) piersi kurczaka
400 g pieczarek
2 cebule
200 g żółtego sera
sól
pieprz
jajko
odrobina masła
przyprawa do kurczaka
Sposób wykonania:
Pieczarki kroimy w plastry, cebulę kroimy w kostkę.
Dusimy na maśle. Odparowujemy z nadmiaru płynu, doprawiamy solą i pieprzem.
Podsmażony farsz odstawiamy do ostygnięcia.
Piersi przecinamy wzdłuż i rozbijamy tak jak na kotlety. Posypujemy przyprawą do kurczaka.
Na każdą nakładamy farsz, posypujemy startym serem i zwijamy roladki.
Ciasto kroimy na 6 części. Na każdej kładziemy przygotowaną roladkę. Boki ciasta nacinamy i zaplatamy warkocz.
Wkładamy na blachę i smarujemy rozmąconym jajkiem.
Piekarnik rozgrzewamy do 180°C i pieczemy ok. 40 min.
Agnieszka Gajowniczek
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.