reklama
reklama

Roladki z ciasta francuskiego z kurczakiem i pieczarkami

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Roladki z ciasta francuskiego z kurczakiem i pieczarkami - Zdjęcie główne

roladki

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy Czytelników Ciasto kroimy na 6 części. Na każdej kładziemy przygotowaną roladkę. Boki ciasta nacinamy i zaplatamy warkocz.
reklama

Roladki z ciasta francuskiego z kurczakiem i pieczarkami

Składniki:
ciasto francuskie
3 podwójne (małe) piersi kurczaka
400 g pieczarek
2 cebule
200 g żółtego sera
sól
pieprz
jajko
odrobina masła
przyprawa do kurczaka

Sposób wykonania:
Pieczarki kroimy w plastry, cebulę kroimy w kostkę.
Dusimy na maśle. Odparowujemy z nadmiaru płynu, doprawiamy solą i pieprzem.
Podsmażony farsz odstawiamy do ostygnięcia.
Piersi przecinamy wzdłuż i rozbijamy tak jak na kotlety. Posypujemy przyprawą do kurczaka.

Na każdą nakładamy farsz, posypujemy startym serem i zwijamy roladki.

Ciasto kroimy na 6 części. Na każdej kładziemy przygotowaną roladkę. Boki ciasta nacinamy i zaplatamy warkocz.

Wkładamy na blachę i smarujemy rozmąconym jajkiem.
Piekarnik rozgrzewamy do 180°C i pieczemy ok. 40 min.
Agnieszka Gajowniczek

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama