Roladki wieprzowe
Składniki:
1 kg polędwicy wieprzowej- łyżka ketchupu
łyżka musztardy
plaster boczku wędzonego
plaster sera żółtego
2 ogórki kiszone lub konserwowe
cebula
rosół albo bulion
jajko
mąka
bułka tarta
ziele angielskie
liść laurowy
białe wino
Wykonanie:
Polędwiczkę kroimy na plastry i rozbijamy, tak jak na kotlet schabowy. Solimy, pieprzymy. Smarujemy ketchupem i musztardą. Kładziemy na kotlet płat wędzonego boczku, plaster sera żółtego, cebulę pokrojoną w piórka i ogórki pokrojone w ćwiartki. Zwijamy roladki i zapinamy je wykałaczką. Obtaczamy w mące, jajku i bułce, podsmażamy, wkładamy do garnka, podlewamy rosołem i dusimy. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Pod koniec gotowania wlewamy białe wino. Podajemy z ziemniakami lub ryżem. Dorota Kościesza
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.