reklama
reklama

Roladki jajeczne - mało pracy, duży efekt

Opublikowano:
Autor:

Roladki jajeczne - mało pracy, duży efekt - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówPrzed podaniem kroimy roladki w dowolne kawałki np. pod ukosem. Układamy na sałacie, możemy polać je dowolnym sosem bądź posypać kiełkami np. z rzodkiewki. ( z archiwum Wspólnoty)
reklama

Roladki jajeczne - mało pracy, duży efekt


Sposób przygotowania:

1 jajko roztrzepujemy i smażymy jak naleśnik na średniej patelni. Po usmażeniu smarujemy roladę farszem. Zwijamy roladkę. Schładzamy w lodówce.

 

Farsz pieczarkowy (na 2 roladki)

250 dkg  pieczarek kroimy w kostkę i podsmażamy z 1 cebulą również pokroją w kostkę. Doprawiamy do smaku.
3 ugotowane jajka (pokrojone w kostkę)
szczypiorek
sól, pieprz
Wszystko razem mieszamy z majonezem, doprawiamy wedle smaku.

 

Farsz mięsny (na 2-3 roladki)

3 jajka ugotowane (pokrojone w kostkę)
250 dkg szynki (pokrojona w kostkę)
1/2 papryki (świeża pokrojona w kostkę)
cebula (kostka)
koperek lub natka pietruszki, sól, pieprz czarny mielony, wedle smaku papryka słodka, pieprz ziołowy.Wszystko  mieszamy z majonezem.

reklama

Przed podaniem kroimy roladki w dowolne kawałki np. pod ukosem. Układamy na sałacie, możemy polać je dowolnym sosem bądź posypać kiełkami np. z rzodkiewki. ( z archiwum Wspólnoty)

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

 

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama