Roladki jajeczne - mało pracy, duży efekt
Sposób przygotowania:
1 jajko roztrzepujemy i smażymy jak naleśnik na średniej patelni. Po usmażeniu smarujemy roladę farszem. Zwijamy roladkę. Schładzamy w lodówce.
Farsz pieczarkowy (na 2 roladki)
250 dkg pieczarek kroimy w kostkę i podsmażamy z 1 cebulą również pokroją w kostkę. Doprawiamy do smaku.
3 ugotowane jajka (pokrojone w kostkę)
szczypiorek
sól, pieprz
Wszystko razem mieszamy z majonezem, doprawiamy wedle smaku.
Farsz mięsny (na 2-3 roladki)
3 jajka ugotowane (pokrojone w kostkę)
250 dkg szynki (pokrojona w kostkę)
1/2 papryki (świeża pokrojona w kostkę)
cebula (kostka)
koperek lub natka pietruszki, sól, pieprz czarny mielony, wedle smaku papryka słodka, pieprz ziołowy.Wszystko mieszamy z majonezem.
Przed podaniem kroimy roladki w dowolne kawałki np. pod ukosem. Układamy na sałacie, możemy polać je dowolnym sosem bądź posypać kiełkami np. z rzodkiewki. ( z archiwum Wspólnoty)
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.