reklama
reklama

Pierożki ze szpinakiem

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Pierożki ze szpinakiem - Zdjęcie główne

pierożki ze szpinakiem

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy Czytelników Farsz ze szpinaku można zastąpić czymś innym np. grzybami.
reklama

Pierożki ze szpinakiem

 
Składniki:

Ciasto:

mąka - 500 gram,

drożdże - 30 gram,

szklanka ciepłego mleka,

łyżka stołowa cukru,

3 łyżki oleju.

Farsz:

szpinak mrożony - 400 gram,

masło - 1 łyżka stołowa,

ser feta - 200 gram,

ząbek czosnku,

sól, pieprz

Przygotowanie:

Farsz:

Szpinak rozmrozić i podsmażyć na maśle do odparowania płynu i ostudzić, 
dodać ser feta, przyprawę np. kucharek,
przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić pieprzem.

Ciasto

Mąkę przesiać do miski, 
drożdże wkruszyć do kubeczka i utrzeć z cukrem, 
3 łyżkami mleka i odrobiną mąki, 
pozostawić do wyrośnięcia. 
Do mąki dodać wyrośnięte drożdże, 
jajka, szczyptę soli, pozostałe mleko i olej. 
Pozostawić do wyrośnięcia.
Gotowe ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką krążki.
Nakładać porcję farszu, 
zlepiać pierożki i układać na blaszce do pieczenia. Posmarować pierożki jajkiem.
Czas pieczenia 10 minut.

Agnieszka Kostecka

 

Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)

 

 

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama