Pierożki z nadzieniem grzybowym
Składniki:
0,5 kg kapusty kiszonej
0.5 kg grzybów kominki
1 duża cebula
sól, pieprz, vegeta
Ciasto na pierogi według tradycyjnego przepisu
Przygotowanie:
Kapustę ugotować do miękkości, po odcedzeniu drobno posiekać. Ugotowane obgotować, potem ugotować, a następnie drobno posiekać. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju, następnie dodać kapustę i grzybki. Doprawić według gustu. Takim przygotowanym farszem nadziewać ciasto. Formować pierogi i gotować w solonej wodzie, aż wypłyną na wierzch.Jadwiga Ciesielska
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.