reklama
reklama

Pieczone podudzia w sosie sojowym

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor: | Zdjęcie: archiwum Wspólnoty

Pieczone podudzia w sosie sojowym - Zdjęcie główne

foto archiwum Wspólnoty

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy Czytelników Alternatywa dla trwającego właśnie sezonu grillowego
reklama

Pieczone podudzia w sosie sojowym

Składniki:

około 8 - 10 podudzi, w zależności od liczebności rodziny
dobrej jakości sos sojowy
pieprz
sól
dla ostrości smaku można dodać chili

Sos czosnkowy: 
4 ząbki czosnku
1 szklanka śmietany
sól
pieprz
zioła prowansalskie
odrobina chili

Wykonanie:

Rozgrzać piekarnik do 180 st. Podudzia zamarynować w sosie sojowym. Nie trzeba robić tego wcześniej, dobrej jakości sos powinien mieć konsystencję syropu i delikatnie oblepić mięso. Przyprawić i wyłożyć w piekarniku na gorącą blachę. Piec około 45 min od czasu do czasu mieszając. Czosnek wycisnąć do miseczki, połączyć ze śmietaną i przyprawić. Sos należy przygotować około 15 min przed podaniem, żeby składniki się przegryzły. Można tak jak ja podać z pieczonymi ziemniakami i warzywami. Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

 

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama