reklama
reklama

Pianka lekka jak puch

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: z archiwum Wspólnoty

Pianka lekka jak puch - Zdjęcie główne

foto z archiwum Wspólnoty

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówPyszny deser na każdą okazję
reklama

Pianka lekka jak puch

Ciasto biszkoptowe:

2 jajka
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
szczypta soli
2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

PIANKA:
6 białek
galaretka kiwi
galaretka owoce leśne
galaretka truskawkowa
galaretka malinowa
3 łyżeczki cukru pudru

Przygotowanie

Ciasto:

Białka ubijamy z solą na sztywno. Osobno ubieramy żółtka z cukrem, wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem. Stopniowo delikatnie mieszając, dodajemy ubita pianę. Ciasto wlewamy na blachę (24x24cm) pieczemy ok. 15 min. w 180 st.. Studzimy.

Pianka:

Trzy galaretki rozpuszczamy, każdą w oddzielnej miseczce wrzątku. Odstawiamy do wystudzenia. Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywna pianę. Dzielimy na 3 części. Do każdej dodajemy po tężejącej galaretce. Mieszamy. Na biszkopt wykładamy kolejno kolorowe pianki wstawiamy do lodówki na godzinę. Ostatnią tężejącą galaretkę wlewamy na ciasto. Odstawiamy na kilka godzin do stężenia. 

reklama

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama