reklama
reklama

Obiad Tuaregów

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: pixabay.com

Obiad Tuaregów - Zdjęcie główne

ilustracyjne | foto pixabay.com

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy Czytelników Przepis z gorącej Sahary
reklama

Obiad Tuaregów


Składniki:

500g mięsa mielonego z indyka
1 szkl fasolki szparagowej
2 cebule
1 papryka czerwona
500g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler, por)
puszka pomidorów bez skórki
2 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka papryki w proszku
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

 

Przygotowanie:

Mięso mielone podsmażamy na patelni z niewielką ilością tłuszczu (10 minut), następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i smażymy kolejne 10 minut. Przekładamy do rondla, dodajemy włoszczyznę (marchew, pietruszkę, seler potarte na tarce o grubych oczkach, a por pokrojony w plasterki), paprykę pokrojoną w kostkę, liście laurowe, ziele angielskie, zalewamy wodą, tyle aby wszystko było przykryte i dusimy. Na 10 minut przed końcem duszenia dodajemy fasolkę szparagową i pomidory (jeśli są całe to kroimy na mniejsze kawałki). Gdy warzywa są już miękkie doprawiamy sosem sojowym, papryką, pieprzem i solą, wszystko dokładnie mieszamy i zestawiamy z kuchni. ( z archiwum Wspólnoty)

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

 

 

 

reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama