Muffinki z szynką i serem
porcja na 12 sztuk
Składniki:
Szynka 50 g
Ser żółty Salami 150 g
Papryka żółta, czerwona i zielona po 1/2 szt.
Jaja 5 szt
Mleko 100 ml
Szczypior siekany 3 łyżki
Sól, pieprz, zioła prowansalskie
Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Przygotowanie:
Formę wysmaruj olejem lub masłem. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Szynkę i paprykę pokrój w kostkę. Ser zetrzyj na grubych oczkach. Wymieszaj ze szczypiorkiem, rozłóż równomiernie w foremkach. Jaja ubijaj 3 min do nich dodaj mleko. Dodaj proszek do pieczenia, sól, pieprz, zioła prowansalskie. Masę tę wlej do szynki, sera i warzyw. Wstaw do piekarnika na 18-20 min. Podaj na ciepło lub zimno.
Z archiwum Wspólnoty
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.