reklama
reklama

Muffinki z szynką i serem

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor: | Zdjęcie: pixabay.com

Muffinki z szynką i serem - Zdjęcie główne

foto pixabay.com

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy Czytelników Porcja na 12 sztuk
reklama

Muffinki z szynką i serem

porcja na 12 sztuk

Składniki:

Szynka 50 g
Ser żółty Salami 150 g
Papryka żółta, czerwona i zielona po 1/2 szt.
Jaja 5 szt
Mleko 100 ml
Szczypior siekany 3 łyżki
Sól, pieprz, zioła prowansalskie
Proszek do pieczenia 2 łyżeczki

 

Przygotowanie:

Formę wysmaruj olejem lub masłem. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Szynkę i paprykę pokrój w kostkę. Ser zetrzyj na grubych oczkach. Wymieszaj ze szczypiorkiem, rozłóż równomiernie w foremkach. Jaja ubijaj 3 min do nich dodaj mleko. Dodaj proszek do pieczenia, sól, pieprz, zioła prowansalskie. Masę tę wlej do szynki, sera i warzyw. Wstaw do piekarnika na 18-20 min. Podaj na ciepło lub zimno.

 Z archiwum Wspólnoty

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

 

 

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama