Leczo z cukinii
Składniki:
1 duża cukinia
2 cebule
4 pomidory
1 żółta papryka
200 g pieczarek
2 ząbki czosnku
1 łyżka koncentratu pomidorowego
Sól, pieprz, pieprz Cayenne
boczek, kiełbasa
Sposób przygotowania:
Kroimy boczek w kostkę, kiełbasę w półtalarki, podsmażamy na patelni. W tym czasie kroimy paprykę i cebulę w mniej więcej równe kawałki, wrzucamy na głęboką patelnię. Może być też duży garnek. Gdy cebula się zeszkli, kroimy umytą cukinię w średniej wielkości kostkę. Nie obieramy jej ze skórki - w przeciwnym razie łatwiej się rozpadnie. Dorzucamy pomidory i, jeśli trzeba, dolewamy wody. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką, dorzucamy listek i ziele. Dusimy ok. 15 minut, doprawiamy ziołami. Po kilku minutach danie jest gotowe
Agnieszka Iwaszko
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.