reklama
reklama

Leczo z cukinii

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor: | Zdjęcie: pixabay.com

Leczo z cukinii - Zdjęcie główne

foto pixabay.com

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy Czytelników Sezon na cukinie w pełni. Korzystajmy
reklama

Leczo z cukinii

Składniki:

1 duża cukinia
2 cebule
4 pomidory
1 żółta papryka
200 g pieczarek
2 ząbki czosnku
1 łyżka koncentratu pomidorowego
Sól, pieprz, pieprz Cayenne
boczek, kiełbasa

 

Sposób przygotowania:

Kroimy boczek w kostkę, kiełbasę w półtalarki, podsmażamy na patelni. W tym czasie kroimy paprykę i cebulę w mniej więcej równe kawałki, wrzucamy na głęboką patelnię. Może być też duży garnek. Gdy cebula się zeszkli, kroimy umytą cukinię w średniej wielkości kostkę. Nie obieramy jej ze skórki - w przeciwnym razie łatwiej się rozpadnie. Dorzucamy pomidory i, jeśli trzeba, dolewamy wody. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką, dorzucamy listek i ziele. Dusimy ok. 15 minut, doprawiamy ziołami. Po kilku minutach danie jest gotowe
Agnieszka Iwaszko

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama